Een nieuw begin

Het is een hele tijd geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven maar nu ga ik toch weer een poging wagen om het bloggen weer op te pakken. Ik heb namelijk het idee dat ik er weer tijd voor heb en dat het weer goed voelt.

Afgelopen jaar was namelijk druk. Heel druk. Zowel qua werk als privé. Daarbij kwam dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik was onzeker over mijn uiterlijk, wat maakte dat ik ook onzeker werd over mijn innerlijk.

En hoewel ik dacht dat ik mijn onzekerheid goed kon verbloemen, bleek dit niet zo te zijn. Iemand zei ineens tegen me: ‘Je bent goed zoals je bent’. En vanaf toen ging ik nadenken. In eerste instantie werd ik hier nóg onzekerder van. Waarom had ze door dat ik zo onzeker was? Wat maakt dat ik onzeker ben? Waarom probeer ik me anders voor te doen? Waarom zou iedereen me leuk moeten vinden? Waarom, waarom, waarom? Dus dat.

Dus ik koos ervoor om me een tijdje op mezelf te richten. Waar word ik gelukkig van? Wat vind ik leuk om te doen? Waar word ik blij van?

Nu ik eraan terug denk vraag ik me af of ze überhaupt wel in de gaten had dat ik onzeker was of dat het gewoon een opmerking in het algemeen was. Maar ja, zo’n opmerking komt natuurlijk ook niet zomaar uit de lucht vallen.

Gelukkig ging de knop om en ben ik in het afgelopen jaar heel erg gegroeid. Ik heb wat meer lak aan de mening van wat anderen en ik denk veel positiever over mezelf.

Wat mij vooral heeft geholpen is hardlopen. Ja, je gelooft het niet maar de meest a-sportieve persoon van heel Nederland heeft een hardloopverslaving opgebouwd.

Vorig jaar november ben ik begonnen. En wat eigenlijk begon om wat laatste kilootjes kwijt te raken voor de bruiloft (en toegegeven, een beetje gezonde jaloezie omdat mijn broertje de marathon van Amsterdam had gelopen) is het nu mijn grootste uitlaatklep geworden. Dat die kilootjes, waar het zich in eerste instantie om ging, er in het begin vanaf vlogen, hielp natuurlijk ook aardig mee in mijn zelfbeeld.

Eigenlijk is hardlopen mijn antwoord op alles geworden. Te veel aan mijn hoofd? Hardlopen. Verdrietig? Hardlopen. Blij? Hardlopen. Verveling? Hardlopen. Bad hair day? Hardlopen!

Lekker met een muziekje op, de natuur in. Relativeren, nadenken en nog eens relativeren. Of juist helemaal niet nadenken en gewoon gaan. Dit is wat mij ontzettend geholpen heeft om mezelf weer mezelf te laten zijn en genoegen te nemen met mezelf. Ik hoef me niet anders voor te doen. Want ik ben goed zoals ik ben. En misschien nog wel beter.

Liefs, X

Meer weten over hoe ik begon met hardlopen? 
Zorg dan dat je op de 'VOLG' button hier rechts op de pagina klikt,
laat je e-mailadres achter en ontvang een mail zodat je op de hoogte blijft van nieuwe
blogs!

2 gedachten over “Een nieuw begin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s