Update: hoe is het nu met mijn haar?!

Een aantal weken geleden schreef ik een blog over het dagelijks wassen van je haar en waarom dit slecht is voor je lokjes. Ikzelf gooide ook het liefst iedere dag een shampootje en conditioner tegen mijn haren aan, om het vervolgens onder standje verbrand-je-hoofdhuid-net-niet uit te spoelen. Is dit slecht voor je haar of is dit slecht voor je haar? 😉 En ook al wist ik inderdaad hoe slecht het was, ik deed het toch iedere dag steeds weer opnieuw. Omdat mijn haar vet was. Na 1 nachtje slapen al. Dus het móest en zou opnieuw gewassen worden, iedere dag.

Nu heb ik in mijn vorige blogpost een aantal tips opgezocht (je checkt ze hier) hoe je kunt stoppen met het dagelijks wassen van je haar. Ik heb geprobeerd deze tips toe te passen, en ik kan je vertellen dat mijn blonde lokjes nog maar 1 keer in de 3 dagen gewassen worden en bij heel slechte dagen om de dag. Maar never nooit meer iedere dag. En wat een opluchting dat ik het vind! Niet meer iedere dag dit eindeloze ritueeltje om je haren te wassen. Even onder de douche hupsen en binnen 5 minuutjes ben je klaar.

De beste tip die ik je kan geven en die ik zelf ook vrijwel iedere dag gebruik is droogshampoo. Man, oh man, wat een uitvinding! ’s Ochtends spray je wat in je haar, laat het even 20 seconden intrekken en je gaat even met je vingers door je haar. Een kind kan de was (of je haar) doen. Nog een voordeeltje van droogshampoo is dat je wat meer textuur in je haar krijgt waardoor het makkelijker te vormen is en je geen slappe lokken langs je gezicht hebt hangen.

Nog iets wat ik niet meer dagelijks doe is het los dragen van mijn haar. Mijn haren zijn ondertussen weer iets langer geworden dus ik kan ze nu ook makkelijker vast maken. Voorheen ging dit minder goed omdat mijn haar simpelweg te kort was en er steeds plukken haar uit mijn staart vielen. Nu is het een prima oplossing als ik het wassen van mijn haar nog een dagje uit wil stellen.

Heb jij nog andere tips om het wassen van je haar uit te stellen? Laat ze dan achter in de comments 🙂

 

Liefs, X

 

Een gedachte over “Update: hoe is het nu met mijn haar?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s