Leven op een budget: februari

Leven op een maandelijks budget van 200 euro. Wat ik hiervoor moet kopen? Eigenlijk alles behalve de boodschappen. Dus een etentje met vriendinnen? Nieuwe kleding? Nieuwe halsband voor de hond? Toe aan nieuw ondergoed? Make-up op? Budget it is. Op = op wordt nu ineens wel heel letterlijk. Waar ik normaal flierefluitend mijn pinpas tevoorschijn toverde wanneer ik iets leuks zag, heb ik nu het magische plastic uit mijn portemonnee verwijderd, opgeborgen en ziet deze 1x per maand het licht om 200 euro aan flapjes te pinnen. Ik moet nu dus extra goed gaan nadenken over of ik wel écht iets nodig heb voordat ik het koop. Een hele opgave kan ik je vertellen als je een gat in je hand hebt. Wat zeg ik?! Er is bij mij geen hand meer over.. Dus ik heb mezelf voor 2018 een doel gesteld: bewuster met geld omgaan waardoor ik meer kan sparen. Hier schreef ik eerder al dit artikel over.

Ik hou jullie iedere maand op de hoogte hoe het met mij en mijn budget is gesteld en wat ik gekocht heb. Vermaak voor jullie en voor mij een stok achter de deur. Win-win.

Benieuwd naar wat ik deze maand heb gekocht? Lees dan vooral verder!

Vol goede moed de maand beginnen

Ik begon deze maand vol goede moed, want hoe kon het ook anders aangezien ik in januari mijn doel met vlag en wimpel behaald had. Maar niets is minder waar. Deze maand ging het mis. Gruwelijk mis. Als ik één woord moest kiezen om deze maand te omschrijven zou ik voor het woord ‘Fiasco’ gaan. Met een dikke vette hoofdletter F.

Oh my, wat heb ik deze maand veel uitgegeven. Ik heb de moed niet eens om de bedragen bij elkaar op te tellen (I wish, want dan kon ik mezelf pas echt een schop onder mijn kont geven).

Van een lunch met een vriendin, carnaval dat natuurlijk gevierd moest worden maar waar ik natuurlijk ook weer nieuwe outfits voor nodig had, tot 2 keer toe uiteten met vriendinnen plus een fitbit waarvan ik plots vond dat ik deze moest aanschaffen. Je merkt het al, ik had mezelf deze maand totaal niet in de hand. Ligt ook niet aan mij want met zo’n enorm gat in je hand kun je jezelf ook niet in de hand houden.

Nou, je hoeft niet hoog opgeleid te zijn om tot de conclusie te komen dat ik met bovenstaande ruimschoots mijn budget van 200 euro heb overschreden.

Waar het mis ging

Waar ging het mis? Uh, geen idee? Mijn pinpas die plotsklaps weer in mijn portemonnee zat in plaats van achter slot en grendel? Ik die dacht dat ik het in maart wel weer rustiger aan zou kunnen doen? De gedachte dat carnaval ten slotte maar 1 keer per jaar is? En die fitbit kon echt geen dag langer wachten want ik moest hem NU hebben. NU! Grr, waarom is paypal ook alweer uitgevonden? Helemaal geen pinpas voor nodig joh.

Genieten

Maar man, oh man, wat heb ik hard genoten deze maand. En daar gaat het om, toch? Het leven is gewoon één groot feest. Dus waarom zou je je druk maken over geld? Dat was geloof ik mijn motto deze maand.

Hopelijk doe ik het volgende maand toch weer iets rustiger aan. Gelukkig is carnaval maar 1 keer per jaar. Jammer voor mij, gelukkig voor de portemonnee (en Steve, want die werd ook niet zo vrolijk van de geplunderde rekening kan ik je vertellen, haha!).

Benieuwd hoe ik het er in maart vanaf breng? Hou dan mijn blog in de gaten!

Liefs, X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s