Leven op een budget: januari

Leven op een maandelijks budget van 200 euro. Wat ik hiervoor moet kopen? Eigenlijk alles behalve de boodschappen. Dus een etentje met vriendinnen? Nieuwe kleding? Nieuwe halsband voor de hond? Toe aan nieuw ondergoed? Make-up op? Budget it is. Op = op wordt nu ineens wel heel letterlijk. Waar ik normaal flierefluitend mijn pinpas tevoorschijn toverde wanneer ik iets leuks zag, heb ik nu het magische plastic uit mijn portemonnee verwijderd, opgeborgen en ziet deze 1x per maand het licht om 200 euro aan flapjes te pinnen. Ik moet nu dus extra goed gaan nadenken over of ik wel écht iets nodig heb voordat ik het koop. Een hele opgave kan ik je vertellen als je een gat in je hand hebt. Wat zeg ik?! Er is bij mij geen hand meer over.. Dus ik heb mezelf voor 2018 een doel gesteld: bewuster met geld omgaan waardoor ik meer kan sparen. Hier schreef ik eerder al dit artikel over.

Ik hou jullie iedere maand op de hoogte hoe het met mij en mijn budget is gesteld en wat ik gekocht heb. Vermaak voor jullie en voor mij een stok achter de deur. Win-win.

Benieuwd naar wat ik deze maand heb gekocht? Lees dan vooral verder:

Fleece pyjama hema (€19,- )

Ik had toch nog echt een lekkere fleece pyjama nodig voor deze koude dagen, dus die heb ik dan ook gekocht. Het is een hele lekkere cozy pyjama, donkerblauw met witte sterretjes. Helaas is de broek al gekrompen in de

unnamed

droger, waardoor ik nu met hoogwater door het leven moet. Jammer, maar charmant is zo’n pyjama toch al niet, dus dan ook maar lekker lange sokken aan om mijn enkeltjes te verwarmen.

Bh hema (€14,- )

Ook deze (on)dingen moeten eens in de zoveel tijd vervangen worden.

Kaarsen hema (€8,75 )

Voor wat extra sfeer en gezelligheid deze donkere dagen mogen kaarsen natuurlijk niet ontbreken. Just sayin’.Image-1

Oorbellen hema (€7,50 )

Ik heb nogal wat piercings in mijn oren, waarvan ik áltijd dezelfde kwijt raak. Hoe? Mij een raadsel. Één keer in de zoveel tijd moet ik dus nieuwe aanschaffen. Zo ook nu. Plus er zaten nog een boel andere leuke oorbellen bij zodat ik ook nog eens kan afwisselen.

Hardloop schoenen (€55,- )

Voor het goede doel. Want ik wil weer beginnen met hardlopen. Alleen  moet dat %*^$*) koude weer eens stoppen met koud zijn. (lees: het sneeuwt momenteel. En Sharon + sneeuw = geen goede combi. Iets met klunzigheid enzo). Natuurlijk sneeuwt het niet iedere dag (gelukkig maar! Ik zou onder de blauwe plekken en schaafwonden zitten) maar temperaturen beneden de 10 graden vind ik ook allerminst prettig. Dit doel was toch nog íets te ambitieus voor deze maand van het jaar.

Hardloop broek (€25,- )

Voor hetzelfde doel als hierboven is beschreven 🙂 met dezelfde struggle als hierboven beschreven 🙂

Badminton broekje (€20,- )

Deze had ik écht nieuw nodig. Want de vorige is al minstens 4 jaar oud en bijna doorschijnend. En aangezien ik niet in mijn blote bum wil sporten, heb ik toch iets vervangends nodig.

Etentje met een vriendin (€37,20)

Ook ben ik deze maand gezellig met een vriendin gaan uiteten. Lekker bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Er bestaat niks beters 🙂

Conclusie

Ik heb deze maand in totaal 186,45 euro uitgegeven. Voor een eerste keer op een budget vind ik dat ik het best goed heb gedaan. Ik heb dingen gekocht die écht aan vervanging toe waren en ook wel wat moneys gespendeerd aan dingen die ik gewoon leuk vind. Maar hey, dat mag toch ook gewoon. Ik ben in ieder geval niet over mijn budget heen gegaan, en dat vind ik toch al heel wat, haha! Ik ga even trots lopen te zijn op mezelf.

Heb jij ook een gat in je hand? Hoe los jij dit dan op? Of maakt het je niet uit en geef je gewoon alles uit? Of heb je nog andere tips om te sparen? Laat ze dan zeker achter in de comments! Zeker weten dat ik (en anderen met een IK-WIL-ALLES-HEBBEN-issue) hier wat aan heb.

Liefs, X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s