Mijn voornemen voor 2018

2017 is echt een ontzettend mooi jaar voor mij om op terug te kijken: ik heb mijn diploma verpleegkunde behaald, ik ben voor het eerst sinds 5(!) jaar op vakantie geweest en die vakantie was ook meteen de eerste vakantie van vriendlief en mij samen, ik had eindelijk de ballen om mijn eigen blog te beginnen, en daarbij ben ik ook nog eens verloofd!

Nu het einde van 2017 nadert, is het tijd om na te gaan denken over mijn voornemens van 2018. Ik heb eigenlijk nooit echt voornemens gehad voor een nieuw jaar. Dit jaar is dat anders. Mijn voornemen voor 2018 is met stipt op nummer 1: sparen.

Ja, ik moet nu toch echt beginnen met sparen. Zeker als ik wil gaan trouwen. Want een bruiloft is duur. In deze blog schreef ik dat ik erachter kwam hoe duur een bruiloft eigenlijk is.

Maar buiten dat ik voor onze bruiloft wil sparen, moet er ook voor andere dingetjes gespaard worden. Zo is vorige week mijn auto kapot gegaan en zou ik in de toekomst nog graag een nieuwe badkamer en keuken willen hebben. Dure shizzle dus.

Ik ben echt iemand met een gat in mijn hand. In allebei mijn handen eigenlijk. Het gat is zo groot dat er eigenlijk geen hand meer overblijft. Al mijn zuurverdiende centjes gaan linea recta naar winkelketens als H&M, Action, HEMA, ONLY, Vero Moda en andere veel te leuke winkels. Nee, van sparen heb ik geen kaas gegeten. Terwijl mijn ouders me toch echt anders geleerd hebben.

Hoe ik ga sparen in 2018? Ik ga een challenge aan: ik ga mezelf namelijk op een budget zetten. Een budget van 200 euro per maand. En van die 200 euro moet ik alles doen. En wat houdt ‘alles’ dan in? Kleding, etentjes en lunchafspraakjes met vriendinnen, sportkleding, decoratie voor in huis, hobby gerelateerde spulletjes. Zelfs sokken en bh’s (gelukkig heb je daar niet iedere maand nieuwe van nodig 😉 ). Alles behalve de vaste lasten dus. En mijn pinpas lever ik in bij vriendlief. Hij kan namelijk wel met geld omgaan. Gelukkig maar.

Een bedrag van 200 euro lijkt misschien veel (of niet) maar koop maar eens een  nieuwe winterjas. Dan ben je toch alweer gauw 100 euro lichter. En mocht blijken dat het toch echt te veel is (wat ik me in my case niet kan voorstellen) dan kan het budget nog altijd omlaag gezet worden.

Benieuwd hoe het mij vergaat op een maandelijks budget? Ik geef iedere maand een update over hoe ik het vind gaan, of ik het lastig vind (of juist niet) en waar ik mijn geld aan heb uitgegeven.

Heb jij tips om nog meer te sparen? Laat ze dan zeker achter in de comments!

Keep you posted!

Liefs, X

4 gedachten over “Mijn voornemen voor 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s